14. 8. 2006

Kvapkova zavlaha


Jednou z principov permakultury, je ekologicke vodne hospodarstvo. To znamena zachytit co najviac dazdovej vody. Prve co som spravil na chalupke boly zlaby na streche a pozhanal som nadrze na zachytavnie dazdovej vody. Pre setrenie vodou som sa zase rozhodol pre kvapkovu zavlahu. Kvakpove hadice v beznom predaji su ale pre tlakovu vodu z vodovodu. Podarilo sa mi vygooglovat kvapkovu zavlahu izraelskej firmy Family Drip ktora je projektovana pre minimalny tlak 1m vysky vody (0,1 atm). Udrzaniu co najviac vlahy napomaha aj zvyseny zahon, ktory som spravil hlavne za ucelom vyrovnania terenu.

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

ll▷ William Hill New Zealand ᐈ Full List on Casinoland.jp
William Hill william hill New Zealand Limited 바카라 사이트 Bookmakers that happyluke offer online sports betting are the one and only place to play in New Zealand.

Anonymný povedal(a)...

A machine with full payout tubes diverts all incoming coins to the cash field. This is known as} "backing." Every coin that goes 메리트카지노 back to the cash field is pure revenue. The odds of getting that 250-dollar jackpot is 0% except the machine is backing.